mun. Chisinau, sos. Muncesti, 170

English version   Русский язык     022 522 794 office@hidrocom.md

Cemizol 2EP

Amestec hidroizolant bicomponent, elastic, rezistent la expunerea la apă.

Descriere

Stratul monolitic format are o elasticitate şi rezistenţă sporită la uzură. Este permeabil pentru vaporii de apă. Suprafaţa prelucrată cu Cemizol 2EP este aspră şi este adaptată pentru montarea plăcilor ceramice. Cemizol 2EP  protejează suprafaţa de acţiunea substanţelor chimice agresive (sulfaţi, clorizi, acizi) şi uleiuri. Materialul este simplu în folosinţă şi poate fi aplicat pe suprafeţe cu forme complexe. Poate fi folosit în interiorul şi exteriorul încăperilor.

Domeniul de utilizare

Se foloseşte pentru efectuarea lucrărilor flexibile de impermeabilizare înainte de montarea plăcilor ceramice în interiorul şi exteriorul încăperilor. Membrana formată este aspră şi are o adeziune sporită cu cleiurile.

Punerea în operă

  • PREGĂTIREA SUPRAFEŢEI

Este necesar ca suprafaţa care urmează a fi prelucrată sa fie dezgheţată, dură şi curăţită  de murdărie, praf şi grăsimi. Crăpăturile şi golurile se umplu şi se nivelează. Suprafeţele cu o porozitate înaltă se amorsează cu grund de tip acrilic iar acele cu o porozitate normală sau joasă se umezesc.

  • PREPARAREA AMESTECULUI:

Componentul uscat se toarnă treptat în vasul cu componentul lichid din căldarea mică. Se amestecă cu ajutorul malaxorului cu turaţii mici până la obţinerea unei mase omogene  (3-4 minute). Peste 5 minute se  amestecă repetat adăugând max. 3% de apă în amestecul obţinut.

  • EXECUTAREA LUCRĂRILOR:

Iniţial se prelucrează joncţiunile între podea şi perete utilizând banda de etanşare. Amestecul se aplică uniform având aceeaşi grosime a stratului. În caz de impermeabilizare  a suprafeţelor care urmează a fi supuse unei presiuni înalte a apei, este nevoie de a adăuga fibră de polipropilenă în amestec. Este necesar de a proteja suprafaţa împotriva ploii şi uscării rapide cu ajutorul peliculei din polietilenă. Evitaţi consumul mai mare de 2 kg/m² de amestec pentru un strat.

Precipitaţii – peste 12 ore

Trafic pietonal – peste 24 ore

Montarea plăcilor ceramice – peste 24 ore

  • Note

Caracteristicile tehnice sunt indicate pentru o temperatură de +23°C şi umiditatea relativă a aerului 50-60% în condiţii diferite termenul de uscare şi vitalitatea se modifică. Produsul este ambalat în găleţi de 20 kg. În timpul utilizării trebuie respectate regulile securităţii muncii, conform normelor prevăzute referitor la materialele care conţin ciment. Nu lăsaţi produsul la îndemâna copiilor. La executarea lucrărilor se va folosi echipament de protecţie corespunzător. Uneltele se spală cu apă.

Caracteristici tehnice

Culoare Gri
Proporţiile de amestecare 1 : 3 (lichid : uscat), deja potrivite, adăugaţi 3% de apă
Vitalitatea aproximativ 120 minute. (temp. +20°С)
Grosimea stratului  Aproximativ 1 mm
Pauză tehnologică între aplicarea straturilor 4 – 6 ore (23°С)
Temperatura suprafeţei De la +5°С – +30°С
Numărul de straturi 2-3
Scurgerea apei la presiunea 0,5 MPa Nu se scurge
Metode de aplicare În dependenţă de consistenţă:mistrie, perie
Consumul În medie 2- 2,5 kg/m²  aplicarea în 2 straturi
Condiţiile de depozitare şi păstrare În încăperi uscate, la temperaturi nu mai mici de +5°С
Termenul de valabilitate (din data producerii) 12 luni
Curăţarea uneltelor Apă

 

Preţul:  1450 lei/ căldare (20 kg)